Zoo Frankfurt iulie 2024

Frankfurt Zoo

 

Ultima oară am fost în grădina zoologică din Frankfurt chiar înainte să înceapă circul cu pandemia în 2020, mai precis m-am uitat pe datele fotografiilor făcute atunci și era 16 februarie 2020.

Apoi a început circul cu pandemia, sa închis accesul cu lockdownul peste tot, apoi în 2021 au redeschis dar îți trebuia mizeria aia de certificat, în 2022 încă îți trebuia certificat pentru accesul la Zoo și apoi a început războiul și lumea a început să “uite” de pandemie. În 2023 am fost diagnosticat cu cancer și nu am avut chef de făcut fotografii, între timp am terminat tratamentul si sunt ok și am vrut iar să fac fotografii la zoo.

Am ales o zi din cursul săptămânii findcă am sperat că este mai puțin aglomerat, întradevăr a fost ceva mai lejer dar nu prea liber. Este important când faci fotografii să ai ceva spațiu de mișcare, dacă este foarte aglomerat și mulți copii care aleargă și se înghesuie la standuri este dificil să găsești pozitii bune pentru fotografie.

Bun deci prima oară după iesirea de la pavilionul de intrare în stânga este grădina cu urși.

 

 

Am remarcat că undeva în centrul Zoo era o zonă unde era un șantier în lucru și accesul oprit, era și o macara mare acolo deci presupun că modifică sau construiesc un pavilion nou.

În fine după zona cu urși mai departe pe partea stângă este zona unde sunt leii dar din păcate stăteau la umbră destul de ascunși.

Am continuat să merg pe partea stângă și am ajuns la Grizmek Haus, problema aici este că sunt animale nocturne și sunt ținute în condiții de lumină slabă, ceea ce este o problemă pentru fotografiat.

Am setat aparatul meu Sony pe modul NR (Noise reduction) am pus limita la ISO la 6400, și am activat shutterul mecanic, în acest mod camera mea Sony 6300 practic face o serie scurtă de 4 fotografii pe care le combină pentru a compensa lumina redusă, am uitat să spun că evident este interzis fotografiatul cu blitz.

 

 

 

Deci să vedem ce iese în condițiile astea de lumina slabă.

 

 

A urmat apoi Exotarium (un fel de colecție de acvarii mari), la fel lumina slabă a creat probleme pe care le-am rezolvat cu NR, trebuie să specific că am folosit focusul manual deoarece în lumină slabă camera ratează focalizarea în peste 50% din cazuri.

 

 

Am urmat evident vizita urmărind pe contur locațiile ocolind zona centrală unde se executau lucrările amintite mai sus, deci am făcut fotografii cu păsări, maimuțe, șerpi, pinguini, etc

Am să atașez o selecție de fotografii în galeria de fotografii de la sfârșitul paginii.

La plecare am făcut o pauză la terasa de la intrare din interior pentru a savura o bere, hmm de fapt două beri dar prima nu se pune pentru că a fost de sete.

Vizionare plăcută.

Leave a Reply